• Dongguan JSun technology Co., LTD
  • Dongguan JSun technology Co., LTD
  • Dongguan JSun technology Co., LTD
  • Dongguan JSun technology Co., LTD
Dongguan JSun technology Co., LTD

Nyheder

Nøgleproblemer i varmebehandling
Slip tid: 2024-09-01 18:06:44  Hits: 10

1. Lokal karburering

Ved behandling af forme er det vigtigt helt at eliminere lokal karburering eller høj-speed stål. Høj-speed stålværktøjer kan også opleve lokal karburering ensartet. Hvis der ikke anvendes passende oxidations- eller karburiseringsbeskyttelse under varmebehandlingen, kan der forekomme delvis karburering. Derefter vil bratkøling producere forskellige temperaturtransformationspunkter, hvilket resulterer i forskellige spændinger i overfladen og kernen, hvilket ofte fører til revner.

2. Skarp kantovergang

Varmebehandling forårsager materialedeformation. Det vil vise sig som revner i områder, hvore der er mulighed for at udløse disse spændinger, såsom skarpe hjørner osv. Derfor bør varmebehandlingsarbejde undgå skarpe hjørner mest muligt.

3. Trykmærker på den ydre overflade

Det er ofte sådan, at forme med skarpe trykmærker på ydersiden sendes til bratkølingsovnen. Hvis der anvendes groft bratkølemiddel, kan der let dannes revner på overfladen. Køleforme skal gives R-vinkler så meget som muligt.

4. Forkert varmebehandlingstemperatur

Temperaturen for hvert emne i ovnen kan variere meget, og varmebehandling kan forårsage revner, hvilket reducerer levetiden.

5. Udglødning

Forme er ofte ikke helt udglødede, forudsat at den ønskede hårdhed er opnået efter bratkøling, og formen tages i brug med det samme. I sådanne tilfælde, fordi temperaturstrukturen ikke er omdannet fra en firkant til en kubik fra begyndelsen, er der allerede en skjult fare.

6. Gasnitrering (inklusive gasblødnitrering og gaskassehærdning)Ved gasnitrering placeres emnet i ennitreringsovn, som placeres i en intermitterende ovn eller fyldes med ammoniakgas. Ammoniaknedbrydes tilnitrogen og brint. Nitrogen diffunderer ind i overfladen af ​​emnet, og brint udvindes. Typisk ernitreringsoperationstiden ret lang, fordinitrogengennemtrængningshastigheden i arbejdsemnet ikke er så stærk som i andre processer. Fordelen ved gaskassehærdning er, at driftsomkostningerne er billige, og arbejdsfladen er jævn under relativt simple forhold. Gasnitrering anvendes hovedsageligt til emner, der er udsat for ekstremt slid. (Bemærk: Blød gasnitrering trænger ind på omkring 0,1 mm på 17 timers behandling, og gashærdning trænger omkring 0,3 mm på 70 timers behandling.) Farven på detnitrerede emne er hvid. Hvis detnitrerede emne er mørkt, betyder det, at emnet er blevet oxideret, og det er muligt, at der er et problem med ovnens kvalitet. Ionnitrering (ion blødnitrering og ion case hærdning)

Ionnitrering (også kendt som glødeudladningsnitrering) fungerer ved en lidt lavere temperatur. Emnet er forbundet som katoden, og vakuumovnsvæggen er forbundet som anoden. Tilslutningsspændingen er flere hundrede volt. Som et resultat opstår der lav glødudladning. Dette vil producere positivenitrogenioner, som påvirker overfladen af ​​emnet med høj energi. Ionnitrering bruger et temperaturområde på 400-550°C og er megetnem at styre. De skarpe hjørner af emnet er beskadiget, stødet er sløvet, og det er svært for væsken at trænge ind i den dybe sideposition eller arbejdsknoglepositionen.


Tidligere: No

Næste: No